Over Ons

Over Rabaab

Een toonaangevend muziekinstrument

De naam rabaab, (ook wel gespeld als rubab of rebab) kan verwijzen naar verschillende ongeveer vergelijkbare snaarinstrumenten. De rabaab is een toonaangevend instrument in de muziek van de Arabieren en wordt overal in het Midden-Oosten en Noord-Afrika bespeeld. Het dankt zijn naam aan het Arabische woord dat “gespeeld met een strijkstok” betekent en, verwarrend genoeg, vaak ook dient als algemene term voor elk snaarinstrument dat met een strijkstok wordt bespeeld. Maar de rabaab die in Centraal-Azië wordt gespeeld, waar het instrument de steunpilaar is van Pashtun, Tadzjiekse, Turkse, Kasjmiri, Baluch en Iraanse Koerdische klassieke musici, wordt altijd geplukt in plaats van met een strijkstok bespeeld en heeft vaak een geheel andere constructie dan het bespeelde in Arabische landen. De rabaab stamt uit de 7e eeuw na Christus. Het wordt genoemd in oude Perzische boeken, en veel soefi-dichters noemen het in hun gedichten. Het is het traditionele instrument van Khorasan en wordt veel gebruikt in landen als Afghanistan, Pakistan, Azerbeidzjan, India, Iran, Turkije, Irak, Tadzjikistan en Oezbekistan, evenals in de provincie Xinjiang in het noordwesten van China. De rabaab was het eerste instrument dat door het sikhisme werd gebruikt ……….

ABOUT1
ABOUT2

Leeuw van instrumenten

Rabaab is een luit met een korte hals die uit één stuk hout is gesneden. De Rabaab staat bekend als de ‘leeuw der instrumenten’ in Afghanistan, waar het een van de twee belangrijkste instrumenten is die een belangrijk onderdeel vormen van de Afghaanse klassieke muziek en, buiten de land, wordt het vaak de “Kabuli rabaab” genoemd (ook algemeen erkend als de ouder van de Indiase sarod) om het te onderscheiden van andere versies van het instrument, met name het instrument dat in Noord-India wordt bespeeld.

ABOUT2
1. Wat is voedselveiligheid?

Van de voorbereiding tot het brengen van voedsel naar de tafels van klanten, er worden talloze procedures en stappen genomen om de veiligheid van al het voedsel dat bedoeld is voor menselijke consumptie te waarborgen, en zo ernstige door voedsel overgedragen ziekten te voorkomen. Alle restaurants zijn verplicht zich te houden aan verschillende lokale, nationale en internationale normen, regels en wetten die van toepassing zijn op het beheer van voedselveiligheid.

Rabaab, Restaurant introduceert Indiaas eten in Amsterdam Restaurant suggereert dat voedselveiligheid zo goed mogelijk moet worden ingebakken in de cultuur van uw restaurant. Het doel van voedselveiligheidsmanagement is om verder te gaan dan alleen voldoen aan de eisen van een gezondheidsinspectie. Het is belangrijk om moreel te handelen en te investeren in de toekomst van uw restaurant.

2. Wat is duurzaam verpakken en neem jij ook dit initiatief?

Levensmiddelenbedrijven moeten een ethische verpakking hebben, vooral degenen die afhaalmaaltijden aanbieden, en ze moeten ernaar streven om de toewijding van het merk aan het milieu aan de klanten over te brengen. Momenteel zetten we stappen in de richting van milieuvriendelijke verpakkingen en biologisch afbreekbare plastic containers. Na de input van de consument zijn we begonnen met het aanbieden van roestvrijstalen tiffin-dozen en biologisch afbreekbare plastic containers. Raak echter niet in paniek als je een nieuwe verpakking ziet; we zijn een jong bedrijf en verpakkingen zijn een constant veranderend fenomeen. Om voor iedereen de beste en meest praktische verpakking te bepalen, wordt Indiaas eten in Restaurant Amsterdam getest en daarop afgestemd.

3. Hoe kan ik mijn overgebleven eten bewaren?

We zijn allemaal zeker schuldig aan het bestellen van te veel voor het avondeten en het omgaan met een aanzienlijke hoeveelheid overgebleven voedsel. Dus, hier is hoe je het overtollige voedsel op deze manieren kunt bewaren in plaats van het weg te gooien.

Ten eerste is het essentieel om te weten hoe lang uw voedsel in de beste staat in de koelkast of vriezer is. Alleen omdat overgebleven voedsel goed kan smaken of ruiken, wil dat nog niet zeggen dat het veilig is om te consumeren.

Binnen twee uur na het koken moet eventueel overgebleven voedsel in de koelkast of vriezer worden geplaatst. Dit stopt de verspreiding van gevaarlijke micro-organismen. Alle restjes moeten in ondiepe, afsluitbare containers worden bewaard, zodat ze sneller kunnen afkoelen.

Rabaab, een Indiaas gerecht in Amsterdam Restaurant, adviseerde om zoveel van het eten te verwarmen als je denkt dat je kunt consumeren en het niet meer dan eens te doen.

4. Ik heb trek in iets lichts, kan Rabaab voorstellen wat ik kan eten?

Idlis zijn heerlijke gestoomde rijstwafels die goed samengaan met de Sambar en Kokos, Mosterd Chutney.

Idlis, populair bij Zuid-Indiase families, is zacht, donzig en ivoor van kleur. Rijstwafels gemaakt van gefermenteerde linzen en rijstbeslag en gekookt in kleine ronde vormen zijn lichte snacks. Als je je maag een pauze wilt gunnen van pittige smaken, zijn idlis de perfecte snack omdat ze licht en zacht van smaak zijn. Naast de typische grootte en bijgerechten, kan idli op andere manieren worden gemaakt. Idlis van elke grootte kan worden gevuld met masala-vegetarische vulling of geweekt in sambar. Griesmeel wordt gebruikt als basis voor het beslag in Ravaidli in plaats van rijst. Idlis worden gekookt met koriander en kerriebladeren in een maaltijd genaamd malliidli. Ongeacht de variantie worden ze meestal geserveerd met een vloeibare basis zoals sambar, tomatenchutney of ghee.

5. Ik ben het zat om droge pulao en biryani te eten. Is er een bijgerecht of iets dat goed samengaat met plantaardige pulao en biryani?

Het is een Yes van Rabaab, waar je Indiaas eten kunt vinden in Amsterdam. Je kunt pulao of biryani combineren met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder achar, raita en Fryums (droge rijst &maida chips, die je later bakt met pulao).
Een voortreffelijke raita biedt de ideale balans voor een diner of lunch, de mix van wrongel, koriander en groenten zoals komkommer, ui en tomaat helpt om de hitte van pittiger voedsel te doorbreken. Een goede raita is een ondergewaardeerde held op het gebied van begeleidingen. Boondiraita, met chat masala voor een vleugje pittigheid en knapperige ballen van gebakken grammeel die vlak voor het opdienen worden toegevoegd, is bijna een maaltijd op zich.