Vegetarisch en niet-vegetarisch Indonesisch eten is zeer goed ontvangen door de mensen in Amsterdam. Deze fantastische variëteit bestrijkt een breed scala aan rijkdom en verschillende smaken uit de verschillende regio’s van Indonesië, waardoor een unieke eetervaring ontstaat die de meeste smaken van Indonesisch eten in Amsterdam dekt.
Het is vanwege die prachtige balans van zoete, pittige en hartige smaken, gecombineerd met aromatische specerijen, verse kruiden en exotische ingrediënten, dat de meeste traditionele gerechten zo onvergetelijk zijn. De historische relatie tussen Indonesië en Nederland, die teruggaat tot de koloniale tijd, heeft een grote invloed gehad op de Nederlandse keuken en maakt Indonesisch eten daarmee een onderdeel van veel Amsterdamse huishoudens.
Of het nu gaat om stevige vleesgerechten zoals Rendang of pittige en kleurrijke vegetarische gerechten zoals Gado-Gado, er lijkt voor ieder wat wils te zijn. De diepte van deze culturele en culinaire fusie heeft zo de weg geëffend voor de dominantie van Indonesische restaurants zoals Rabaab, waar authentieke Indonesische smaken kunnen worden geproefd in het hart van Amsterdam.